Jdi na obsah Jdi na menu
 


LT vz. 35

 Československé továrny Škoda a ČKD vyrobily první model lehkého tanku verze 35 v roce 1935. Tank je též známý pod názvem Pz 35 (t). Toto označení používali vojáci Třetí říše, kteří po okupaci 2. republiky zabavili všechny tyto tanky a zařadili je do své výzbroje. Na tehdejší dobu se jednalo o povedený tank, avšak jeho časté problémy s podvozkem vedly ke zkonstruování lepší verze LT vz. 38. Němci o rok později v r. 1939 zařadili novější typ do výzbroje pod označením Pz 38 (t) namísto většiny Pz 35 (t). 

Pz. 35 (t) se zúčastnil různých bojových tažení pod nacistickou vlajkou za 2. světové války. Zapojil se do bojů v Polsku, napadení Francie a SSSR.

Jelikož se jedná o lehký tank, stal se snadnou kořistí pro nepřátelské tanky nebo dělostřelectvo. Na druhou stranu se tento tank, díky jeho rychlému vodou chlazenému motoru, který dokázal vytáhnout rychlost na 34km/h, a dobrému dělu z továrny Škoda o ráži 37mm, stal skvělým pomocníkem pěchoty.

Celkem bylo vyrobeno 434 kusů. Některé modely byly dokonce předělány na stíhače tanků R-2 TACAM (jeden exponát je zachovaný v Rumunsku). Tanky exportované do Bulharska a Afghánistánu nesly název T-11. LT vz. 35 se např. dostal i do Rumunska nebo Maďarska.

Dnešní otázka zní: Kolik KČS stál tehdy jeden kus LT vz. 35? Odpověď napište do komentáře.

Parametry LT vz. 35
 posádka  3
 hmotnost  10,5tuny
 dělo  37mm
 pancéřování  12-35mm
 rychlost  34km/h

 

lt-vz-35_2.jpg

 

lt-vz.-35-c.jpg

 

czech35.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Are you 18? Come in and don't be shy!

loveawake.ru,21. 1. 2022 21:01

Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru

Reading the unknown blood exigencies guidelines

AlakyLilmica,8. 10. 2018 2:52

Pression arterielle est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre coeur bat, il pompe le sang par vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/achat-de-cialis-au-quebec/

High Blood Intimidate associated with older people

Achoommatiom,26. 7. 2018 8:36

Pression arterielle est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre coeur bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/achat-cialis-10-mg/